Blogi

 • Kevätkauden päättäjäiset: metsäkellintä Tanhuvaarassa

  Metsäkellintää Tanhuvaaran maisemissa lauantaina 20.5.2023 klo 12-16❣️

  Kokoonnumme Tanhuvaaran 2,7 km valaistun reitin alussa klo 12. 
  Kokoontumispaikka on heti Moinsalmentien alikulkutunnelin jälkeen, joka tulee Tanhuvaaran parkkipaikoilta. 
  Tulethan ajoissa paikalle✨

  Pukeuduthan lämpimästi, koska metsässä ollessa on paljon paikallaan olemista, ettei iske vilu.

  Mirja Nylanderin ohjaama metsäkellintä klo 12-14, jonka jälkeen kokoonnumme kodalle paistamaan makkaraa ja juomaan kahvia.

  Hinta yhdistyksen jäsenille 10 €, 20 € muilta 

  Mukaan mahtuu max. 25 osallistujaa! 

  Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot ennakkoon 15.5 mennessä sähköpostitse: hekry@hekry.com.

  Maksun voi suorittaa paikan päällä käteisellä tai etukäteen yhdistyksen tilille: FI63 1137 3000 6214 80.

  Lämpimästi tervetuloa!

  Metsäkellintä on kehoa, mieltä ja sielua virkistävä metsätuokio ikiaikaisen metsäviisausperinnön hengessä! Metsäkellintäretkellä tutustumme käytännössä kansanperinteen ja nykytieteen tuntemiin metsien virkistys-, terveys- ja hyvänolon vaikutuksiin. Teemme tietoisuus- ja tokenemistaitoja lisääviä hengitysharjoitteita kehonavauksineen ja liikkeineen. Opimme mm. oloa avaavan puuhengityksen. Osan retkestä taaperramme kiitoskävellen, osan liikumme iloviritteisesti metsäkävellen vihreydessä ja osan olemme paikoillamme virittäytyen ympäröivään luontoon.

  Lisäksi perehdymme tarjolla oleviin luonnonantimiin hyvän olon, terveyden ja virkeyden näkökulmasta. Luvassa vinkkejä millaiseen metsään tai minkä puulajin luo kannattaa suunnistaa, jos ahdistaa, päätä pakottaa tai unet ovat kadoksissa. Opimme myös kuinka metsänantimista tehdään väsyneitä jalkoja hellivä kylpy, tai millainen metsäöljy auttaa vaikka hyttysten puremiin. Sivuamme kylmäuuttomenetelmällä tehtäviä juomia, kuten havuvettä.

  Tavoitteena on, että tuokiostamme jää taskuihin lempeän innostavia harjoitteita, joiden avulla olisi mukava taapertaa elämässä eteenpäin.

  Kuka on Mirja Nylander🌲

  ”Minä olen koulutukseltani maatalous- ja metsätieteiden maisteri, metsuri, keruutuoteneuvoja. Oman uupumuksen ja syvän masennuksen keskellä palasin Pakasaivon Petäjä kutsumana syvemmin metsien ja puiden hyvinvointivaikutusten tutkimiseen ja kokeiluihin sekä metsämystiikkaan. Olen sääminkiläistä vesj´kansaa ja kannan isäni puolelta myös 700-vuotista katkeamatonta metsäviisausperintöä eli sukuni on aina ollut tekemisissä metsä- ja maatalouden kanssa.

  Kuulun Suomen tietokirjailijoihin ja kirjoitan mm. metsistä. Olen myös alkurunoilija ja kirjoitan sekä esitän alkurunojani metsäkellintämäisellä runomitalla. Olen metsäkellijä ja metsäalan yrittäjä. Opetan myös Etelä-Savon ammattiopistolla erä- ja luonto-opaskokelaita.”

  Mirja Nylander

  metsuri – maatalous- ja metsätieteiden maisteri – keruutuoteneuvoja – tietokirjailija – metsämystikko

 • Kevätkauden päätös Villa Spiritissä

  Hek.ry:n kevätkauden päätös pidettiin 25.5.19 Enonkoskella Villa Spiritissä.
  Päivään osallistui 25 Hekin jäsentä. Matkasimme kimppakyydeillä Enonkoskelle Yläenoveden rannalle Timo Tahvanaisen isännöimään Villa Spiritiin, joka on myös Timon kaunis koti.
  Tutustuimme ensin kahvikupposen äärellä Retriitikeskus Villa Spiritin rakennukseen ja toimintaan, jota Timo meille esitteli.

  Tahvanainen on perustanut 2015 Rajatieto Tv:n (RTV), joka esittää YouTubessa dokumentteja paranormaaleista aiheista, sekä henkisiä haastatteluita, joita myös Timon perustama Shadows Camera kuvaa.

  Päivän ohjelmaan kuului edellä mainitun RTV toiminnan esittely, jonka Timo meille osallistujille taidokkaasti toteuttikin. RTV kanavan dokumentit, sekä Paulin pakeilla ohjelmat ovat kaikkien vapaasti katseltavissa.

  Tämän etukäteen suunnitellun ohjelman jälkeen nautittiin lounaaksi lohikeittoa, jonka
  allekirjoittanut oli valmistanut.

  Lounaan jälkeen jatkoimme yhdessä seurustelua ja keskustelua. Päivän päätteeksi innokas musiikkimies ja karaoke laulaja Timo Tahvanainen, esitti meille useamman laulun kitaralla säestäen, jonka jälkeen lähdimme tyytyväisin mielin kotimatkalle.
  Kiitos Timo Tahvanaiselle vieraanvaraisuudesta ja mukavasta päivästä.

  Simo Siljamäki

 • Varapuheenjohtaja Simo Siljamäki – Ajatuksen voima

  AJATUKSEN VOIMA

  Ihmisen mieli on uskomaton kapistus, se tuottaa päivässä jopa 60 000 ajatusta, toki kymmeniä jopa satoja kertoja samoja. Mieli uskoo kaiken mitä me sille kerromme. Ajatuksemme rakentavat meille tunnetiloja. Keho ja mieli toimivat aina ja koko ajan yhdessä, ajatuksemme ja tunteemme siis vaikuttavat meidän jokapäiväiseen elämäämme, henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiimme. Kun ajattelet samaa asiaa useamman kerran, niin se ajatus alkaa materialisoitumaan ja muuttumaan pikkuhiljaa todeksi.
  Onko sinun ajatuksista yli 50% positiivisia? Vai sisältääkö merkittävä osa ajatuksistasi esim. pelkoa?
  Kaikkien elävien olentojen perustana on tietoisuuden värähtely, me värähtelemme eri taajuuksilla energiaa. Energialla on erittäin suuri merkitys meidän henkiseen ja fyysiseen kehoomme. Energian värähtely vaikuttaa suoraan meidän kehon soluihin ja miten ne voivat. Jopa 95 % kehon soluista uusiutuu vuosittain.

  Meidän mielellä, ajatuksilla ja tunteilla on erityisen merkittävä rooli, siihen minkä viestin solumme saavat uusiutuessa. Tiedetään, kun ihminen on kokenut vakavia traumoja, ne jättävät jälkensä hänen solumuistiin, josta ne periytyvät neljä sukupolvea eteenpäin jälkeläisten solumuistiin.
  Suurin osa tarvitsemastamme energiasta tulee chakrajärjestelmän kautta. Chakrat ottavat
  vastaan energiaa kehon ulkopuolelta esim. maasta ja auringosta ja jakavat sitä kehomme elimille ja hormonitoiminnalle, jokaisella chakralla on oma tärkeä tehtävä meidän henkisessä ja fyysisessä hyvinvoinnissa. Kun chakrat ovat tukossa tai epätasapainossa eivät kehomme elimet saa riittävästi energiaa, jos tämä tila jatkuu pitkään voi seurauksena olla jopa fyysisiä sairauksia.

  Ajatuksemme ohjaavat chakrojemme toimintaa

  Ajatuksillamme on suuri rooli chakrojemme optimaalisessa toiminnassa. Negatiiviset ja kielteiset ajatukset kuten esim. pelko, viha tukkivat energiajärjestelmämme ja aiheuttavat meille jopa fyysisiä ongelmia. Kun ajatuksemme ovat pääosin puhtaita ja rakkaudellisia, pysyy chakrajärjestelmä kunnossa ja energia virtaa kaikkialle kehoomme niin kuin pitääkin. Tämä toimii myös käänteisesti, kun chakrat toimivat optimaalisesti, niin ne ohjaavat meidän ajatuksia positiiviseen suuntaan.

                              ”Jos aina teet sitä, mitä olet aina tehnyt,

                                  saat aina sitä, mitä olet aina saanut”

                                                -Albert Einstein-

  Einsteinin lausahduksesta voi ilmeisesti vetää johtopäätöksen, että joskus on syytä muuttaa ajatuksia. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty.Me voimme vaikuttaa mieleemme, esim. pelkoa sisältävät ajatukset ovat yleisempiä kielteisistä ajatuksistamme ja tiedämme, että pelon vastakohta on RAKKAUS. Rakkaus tappaa pelon.

  Lisää rakkaudellisia ajatuksia päivääsi, opettele olemaan kiitollinen, kohtaamistasi ihmisistä, asioista ja kaikesta mitä ympärilläsi tapahtuu. Kiitollisuus on yksi rakkauden muoto.
  Huolehdi, että chakrasi toimivat. Jos sinulla on riittävästi henkisiä voimia, voit pyytää päivittäin esim. heti aamulla kun heräät, henkisellä käskyllä, ”että kaikki chakrani pyörivät oikeaa nopeutta ja oikeaan suuntaan” pyydä samalla, ”että kaikki kehoni solut ja mieli täyttyvät rakkaudella”

  Energiajärjestelmämme voi mennä tukkoon lyhyestäkin vihan puuskasta tai pelon tunteesta sen takia kannattaa tehdä edellä mainittu itsehoito säännöllisesti, voit myös mitata chakrasi toimintakyvyn heilurilla tai varvulla. Kun ihminen kehittyy henkisesti korkealla ja lähenee valaistumista alkavat energiajärjestelmämme pysymään kunnossa.

  Rakkaat ystävät pitäkää ajatukset ja chakranne puhtaina ja korkea värähteisinä.

  Jos tulee kysymyksiä tai tarvitset apua, niin soita tai lähetä postia.

  simo.siljamaki@gmail.com / 044 277 1200

  Henkinen auttaja Simo Siljamäki

 • Puheenjohtaja Reija Turunen-Minä olen Messut

  Lauantai 9.2.2019
  Kun saavuin Finlandia talolle törmäsin heti Seija Laukkaseen, joka oli meillä vetänyt luokan täyteen kuulijoita edellisenä maanantaina! Hän oli menossa pitämään Workshopia ja oli iloinen siitä, että se oli loppuunmyyty! 

  Lähdin tapaamaan Erkki Lehtirantaa, jolla oli myös Workshop samana päivänä! Erkki sekä Leena Niemelä ovat olleet useasti Savonlinnassa luennoimassa ja pitämässä kursseja.

  Matkalla kuuntelemaan Tim Whildin luentoja kysyin Jukka Juntusta, olisiko hän kiinnostunut tulemaan uudelleen luennoimaan Hekryyn. Tämän tehtävän olin saanut jo lähtiessäni mikäli näen Jukkaa messuilla. Viimeksi hän piti esitelmän orgoniiteistä, jotka poistavat radiomastojen ja tietokoneiden yms. haitallisia säteilyjä. Jukka lupasi tulla mielellään!

  Yritin etsiä Sirpa Lehtoa (meedio ja selvänäkijä Janakkalasta) Timin luennon alussa mutta Finlandia-sali oli niin täynnä, että sain vasta luennon jälkeen yhteyden häneen! Sirpastakin on tullut läheinen ystäväni vuosien saatossa ja soittelemme viikoittain toisillemme. Kiertelimme Sirpan kanssa eri osastoilla ja hän teki ostoksia, koska messut on erinomainen paikka ostaa sellaisia tuotteita, joita ei saa pieniltä paikkakunnilta. Kävimme yhdessä kuuntelemassa Kirsi ”Deepthi” Rannon ensiesityksen hänen uudesta levytyksestään!

  Näin Anne Pöyhöstä, joka on ”kuuasiantuntija”. Häneltä sain vinkkejä erilaisista asioista kuten Sievin jalkineista, joissa on otettu maadoitus huomioon (pohjallisessa pieni keltainen ESD- merkki) ja niitä saa kuulemma jokaisesta kenkäkaupasta! Maadoittautumisesta tietää enemmän Erja Pauninsalo, jonka osastolla tutustuin maadoittaviin erikoislakanoihin.

  Sunnuntai 10.2.2019
  Toinen tehtäväni oli tutustua tulevaan luennoitsijaamme Pekka Kaarakaiseen, joka oli hyvin otettu siitä, että saa tulla meille luennoimaan ja lahjoittaa luentopalkkionsa hyväntekeväisyyteen!

  Hänen viereinen osastonsa oli Catarina Degermanin. Catarina on Lorna Byrnen yhteyshenkilö Suomessa ja Lornahan kävi Savonlinnassa v. 2017 marraskuussa ja veti kuulijoita melkein 600 OKL:n liikuntahalliin! Catarina luennoi ennen Lornan tuloa hänestä ja vieraillut henkilökohtaisesti Irlannissa Lornan luona.

  Antti Heikkilän luento terveydestä veti messuilla pääsalin täyteen kuten arvata saattoi! Ihmiset olivat aivan innoissaan ja taputtivat seisaallaan.

  Aira Sahankangas luennoi lopuksi Ihmeiden Oppikurssin asioita, jotka olivat minulle tuttuja jo vuosien takaa.

  Muuta en ostanut itselleni kuin Mehiläisvahapurkin. Siitä riittää, niin poronnahkaiselle rummullenikin kuin nahkakengille!

  Reija Turunen