Kurssit

 


 

 

 

 

 

 

 

Sunnuntai 3.3.2019 klo 15-19

MINDFULNESS JA QIGONG

Ohjaaja: Riitta Koskivirta
Paikka: Kauneuskeskus Ruusunen
Hinta: 62eur (sis alv 24%)

Ilmoittautuminen Riitalle 28.2.2019 mennessä sähköpostiin riittakaisakoskivirta@gmail.com ja ”aihe”-riville RUUSUNEN - maksu ilmoittautumisen jälkeen

Mindfulness harjoitteena on tutkitusti hyvätapa kehittää hyväksyvää tietoista läsnäoloa, joka tuo levollisuutta kehoon ja mieleen.
Tutkimuksien mukaan mindfulness-harjoittaminen voi tuoda helpotusta seuraavien asioiden kokemiseen: stressi, unihäiriöt, korkea verenpaine, kivut ja säryt, ahdistuneisuus ja pelot sekä uupuminen. Jos sinulla on hankaluuksia tehdä elämäntapamuutoksia ja sitoutua niihin, tämä voi olla oivallinen mahdollisuus muutosvoiman elpymiseen.

Harjoittamisen aloittaminen ja sen ylläpitäminen helpottuu, jos siihen saa tukea sekä ohjaajalta että ryhmästä. Kyse on itsehoidollisesta harjoittamisen muodosta, joka kulkee mukana mahdollisuutena koko elämän ajan.
Harjoitukset, joita teemme tämän kurssin aikana, ovat yksinkertaisia ja ymmärrettäviä mielen ja kehon harjoituksia. Tavoitteena on saada kokemus pidempään kestävästä harjoituksesta ryhmässä ja saada jakaa kokemustaan toisten ryhmäläisten kanssa.

Qigong on harjoitus, joka sopii hyvin muodollisen mindfulness-harjoittamisen yhteyteen; voisi jopa sanoa mindfulness-harjoittamisen olevan historiallisesti qigongin jälkeläinen. Nämä harjoitukset ovat samansuuntaisia ja samaan tavoitteeseen päätyviä harjoitteita.
Neljän tunnin harjoitukseen tarvitset mukaan pienen tyynyn, oman alustan, viltin, mukavat joustavat ja kiristämättömät vaatteet ja juomapullon. Emme pidä erityistä taukoa tässä harjoituksessa. Pidämme toki itsestään huolehtimisen taukoja tarpeen mukaan. Neljän tunnin harjoitus on ensimmäinen askel harjoittamiseen tai vahvistaa jo olemassa olevaa harjoittamista; se ei ole riittävä koulutus toisten ohjaamiselle.

Voit jo etukäteen tehdä halutessasi seuraavaa harjoitetta, joka löytyy linkistä
https://koskivirta.bandcamp.com/releases

Sydämellisesti tervetuloa kokemaan ja jakamaan harjoitusta sekä omaa että yhteisön hyvinvointia kohottamaan!

 

--------------------------------------------------------------

 

Sunnuntai 5.5.  klo 11.30-16.30 

TIETOISEN HENGITYKSEN WORKSHOP
The Power of Silent Breath – Workshop

Ohjaaja: Ingela Nicklas
Paikka: Hoitola Uusikuu
Hinta: 150 € (varausmaksu ilmoittautuessa 50 €).

Ilmoittautuminen wedotalk@gmail.com

Ohjelma: Luento hengittämisen merkityksestä ja mitä kaikkea hengityksen avulla voidaan saavuttaa ja hoitaa. Meditaation kautta keksittyminen päivään ja kehon liikkeen kautta energian purkua, jonka jälkeen Tietoisen Hengittämisen sessio. Päivä päättyy yhteiseen purkuun, missä käydään läpi esiin tulleita asioita ja Ingela vastaa kysymyksiin.

Ota mukaan: Joogamatto, peitto ja tyyny sekä muistiinpanovälineet.
(Ryhmäkoko max. 8 hlöä).

Ingelalla myös yksityisvastaanottoja maanantaina