Syyskokous ja Satu Paavolan luento Ayurvedasta 31.10.2022 klo 17:00

Satu Paavola luennoi ikiaikaisesta intialaisesta terveysopista, Ayurvedasta sekä Ayurvedan soveltamisesta suomalaisessa arjessa. Ayurveda perustuu kaikessa elämässä ilmenevään viiteen elementtiin ja jokainen elävä olento muodostaa oman yksilöllisen kokonaisuuden näistä elementeistä. Tämän yksilöllisen elementtien kokonaisuuden tasapainottaminen mahdollistaa terveyden optimoimisen sekä kehon, mielen että hengen tasolla.

Luennon aikana käsitellään Ayurvedan perusperiaatteet, opitaan mitä on Doshat ja miten ne vaikuttavat jokaisen holistiseen hyvinvointiin, miten vuodenajat ja vuorokaudenajat vaikuttavat eri kehotyyppeihin sekä miten eri ruoka-aineilla ja mauilla voidaan korjata doshien epätasapainoa.

Luennolla Satu antaa myös aurvedisia kotilääkintävinkkejä, joten muistiinpanovälineet on hyvä ottaa mukaan!

Ayurveda pyrkii aina korjaamaan sairauksien ja epätasapainotilojen juurisyyn ja siksi se soveltuu erinomaisesti kroonistuneiden ja nk. toiminnallisten vaivojen hoitoon kuten esim. suolistovaivat, unihäiriöt ja ihoreaktiot.

Ensisijainen hoito on elämäntapojen korjaaminen yksilöllisen ruokavalion ja vuorokausirytmin avulla. Lisäksi tukena voidaan käyttää lääkinnällisiä, lisäravinteina käytettäviä yrttivalmisteita. Myös erilaiset jooga- ja meditaatioharjoitukset sekä marma -käsittelyt voivat olla osa hoitoa.

Yksityisvastaanotto luentovierailun yhteydessä

Satu Paavola tekee yksilöllistä ayurvedista elämäntapaohjausta luentovierailun yhteydessä. Ohjauksen kesto on 60 minuuttia ja sen hinta on 70 euroa.

Varattavat ajat: ma 31.10.2022 klo 15.30 ja 16.30 sekä ti 1.11.2022 klo 9.30 ja 10.30

Varaukset: satu@svanati.fi

Satu Paavola / Svanati

Satu on kouluttautunut näyttelijänammattinsa lisäksi Ayurvediseksi elämäntaidonohjaajaksi Helsingissä ja hän valmistui Suomen Ayurveda Akatemiasta 2020. Satu syventää opintojaan tällä hetkellä kansainvälisessä Siddha Veda -perinteen mukaisessa koulutusohjelmassa Ayushakti Ayurvedin (Mumbai, Intia) ohjauksessa opettajinaan mm. Dr. Smita Naram, Dr. Hemang Parekh ja Dr. Ronak Naik.

”Minun visioni ayurvedisena elämäntaidon ohjaajana on auttaa ihmisiä löytämään läheisemmän, kuuntelevamman suhteen itseensä ja ymmärtää olevansa osa luontoa ja sen lainalaisuuksia. Se on auttaa ihmisiä löytämään tie omaan elämäänsä ymmärtäen omien valintojen merkityksen sekä potentiaalin oman ja ympäröivän elämän parantamiseksi. Tavoitteenani on visioni mukaisesti auttaa asiakkaitani kokonaisvaltaisesti siten, että keho ja sen toiminnat, psyyke sekä henki tulevat huomioiduksi kunkin ihmisen sen hetkisen ymmärryksen ja vastaanottokyvyn mukaisesti. Tehtäväni on välittää tietoa siitä, miten ihminen voi itse parantaa omaa elämänlaatuaan hyväksymällä itsensä osaksi suurempaa materiaalis-henkistä kokonaisuutta ja tekemällä päivittäisiä valintoja sen mukaisesti. Sen lisäksi, että autan ihmisiä näkemään oman fyysisen laatunsa lainalaisuudet ja siihen sopivan ruokavalion ja elämäntavan, haluan johdattaa asiakkaitani tutustumaan mielen toimintojen merkitykseen heidän kokonaisvaltaisessa terveydessä.” – Satu Paavola